Bu yazımızda özellikle günümüzde oldukça popüler olan Aile Dizimi ve onun yaratıcısı olan Bert Hellinger ‘den söz edeceğiz. Bert Hellinger kimdir, Aile Dizimi nedir gibi sorulara yanıt vererek, Bert Hellinger sözlerine yer vereceğiz. Özellikle Zeytin Ağacı dizisi ile daha da popüler olan Aile Dizimi ve aile diziminin yaratıcısı Bert Hellinger sözleri bakalım bize ne diyecek.
Gabor Maté Sözlerine de göz atabilirsiniz.
Bu Yazıda Neler Okuyacaksınız?
Bert Hellinger Kimdir?
Anton Bert Hellinger (16 Aralık 1925 – 19 Eylül 2019) özellikle günümüzde çok popüler olan Aile diziminin yaratıcısı Alman psikoterapist. Aile Dizimi ve Sistem Dizimi olarak bilinen terapötik bir yöntemi geliştirdi. Bu yönteme göre, kişinin atalarının yaşadığı çeşitli olaylar, kişilerin yaşamlarını direkt olarak etkiliyor ve aile dizimi çalışmalarıyla, bu olaylar gün yüzüne çıkarılıyor ve iyileştirilebiliyor.
Şems-i Tebrizi Sözlerine ve Mevlana Sözlerine de Göz Atabilirsiniz.
Aile Dizimi Nedir?
Aile dizimi ülkemizde son yıllarda oldukça popüler olan bir psikoterapi yöntemidir. Daha önceleri uygulansa da, özellikle Zeytin Ağacı dizisinden sonra oldukça fazla gündeme gelmiş olan Aile dizimi terapisi, 1990 ‘lı yıllarda Alman psikoterapist Bert Hellinger tarafından geliştirilmiştir. Peki aile dizimi nedir?
Aile dizimi, bireylerin atalarının yaşadıkları travmatik olayların (göç, istismar, haksızlığa uğrama vb.), kişide neden olduğu blokajları tespit ederek, nesiller boyu biriktirilmiş bu duygulardan kişiyi kurtarmayı amaçlar. Grup çalışması şeklinde, düzenli aralıklarla yapılan aile dizimi, uzman kişiler eşliğinde, bireylerin hayatlarında geçmiş aile travmalarından dolayı devam eden tıkanıklıkları açarak, kişiyi özgürleştirmeyi amaçlar.
Bert Hellinger Sözleri
Hastalandığında iyileştirecek bir beden yoktur; Affedilecek bir hatıra, Teşekkür edilecek bir geçmiş, Temizlenecek bir zihin vardır.
Kimsenin seni şüpheye düşürmesine izin verme. “Az rastlanır” olma özelliğin senin ağacındaki en değerli çiçek gibidir. “Ona iyi bak.” Sen tüm atalarının hayalisin.
İyiliğin ölçüsü, insanı rahatlatması, sevindirmesi veya bir sıkıntıyı dindirmesidir.
Kişi kaderinin önünde saygıyla eğildiğinde sakinleşir ve sessizleşir. Mütevazi olur. Ve geçmişi ardında bırakarak önüne bakabilir.
Teşekkür ederek yalnızca verdiklerimizi değil, birbirimiz için taşıdığımız anlamı da onaylamış oluruz.
Ruhun özgül ağırlığı cesaret edilenlerin toplamına eşittir.
İnsan, ebeveynini ne kadar reddederse o kadar ona benzer.
Birisinin annesiyle derin bir bağı olmadığını nasıl görürüz? Böyle bir kimse çok az sever ve sevilir. Çıkarabileceğimiz sonuç, sevginin annemizle başladığıdır.
Değişim ancak, gözlerinizi gerçeğe çevirdiğinizde gelir.
Karşılıklı İş Birliği Değil, Yasal Zorunluluk Olma ihtimalinden dolayı belirtmekte yarar var: Reklam